Tänk på detta när du ska köpa ett nytt lampbord till ditt hem – Våra bästa tips

Om du är en av de många svenskar som bestämt dig för att skaffa ett lampbord, dvs. ett mindre bord, som du ställer något du vill visa upp på, är detta förmodligen en bra ide. Alla möbler i vårt hem behöver ju trots allt inte vara väldigt funktionella och praktiska, utan det är riktigt trevligt med en del möbler som enbart är till för att se snygga ut, och visa upp annat som man tycker är snyggt och är stolt över också. En snygg lampa, som lampbord ju var avsedda för från början, kan vara en sådan sak, men även mycket annat, beroende på dig, din inredningsstil och så vidare.

>>Klicka här för att se hela sortimentet av lampbord

.

Många svenskar är dock inte så vana vid att köpa möbler som först och främst är dekorativa, som lampbord ju är, så här kommer några tips gällande vad man bör tänka på i samband med detta, för att bli så nöjd som möjligt med det nya tillskottet till hemmet:

 

Välj rätt färg

För att bordet ska kännas så harmoniskt som möjligt i sin nya omgivning, dvs. ditt hem, är det bra om det har samma färg, eller åtminstone en matchande färg, i förhållande till resten av inredningen. Det är därför verkligen en god ide att välja färg på det nya bordet med omsorg.

 

Välj rätt material

Även vad bordet är gjort av för material är viktigt i sammanhanget, inte bara eftersom olika material som kan användas för att tillverka lampbord ser annorlunda ut, utan även för att de är olika hållbara, kräver olika mycket underhåll, är olika ömtåliga vid bruk och så vidare. Är du inte bekant med de olika materialen du har att välja mellan, rekommenderar vi därför att du bekantar dig med dem nu, så att du kan göra ett välinformerat och smart val gällande materialet också.

 

Välj rätt stil

För att bordet du skaffar ska kännas ”rätt” och inte sticka ut allt för mycket, är det även viktigt att det har rätt stil i förhållande till resten av inredningen. Har du inrett ditt hem eller rummet där du tänkt ställa ditt nya lampbord i en modern stil, bör därför även bordet i sig vara modernt och så vidare.

De flesta känner instinktivt vad som är ”rätt” och passande stilmässigt, men glöm för all del inte att tänka på detta också. Just att man inte tänker på detta överhuvudtaget är nämligen den vanligaste anledningen till att folk kommer hem med något som inte passar stilmässigt.

 

Välj rätt storlek

De flesta lampbord är av naturliga skäl små, men det finns vissa skillnader rent storleksmässigt. Och givetvis är det så att olika storlekar passar olika bra i olika hem, så tänk även igenom vilken storlek som egentligen skulle passa bäst för just dig innan köp.